Propojení tradice a moderny díky novému pojetí historického designu. V roce 1905 vyvinul Friedr.Dick sérii kuchařských nožů s masivním krkem, který nahradil do té doby obvyklé nýty. Dříve i dnes okouzluje tato série nožů svým neobvyklým vzhledem. Čepel je tvořena ze speciální německé nerezové oceli XCrMoVMn.
V tomto roce přelomu a technického pokroku vyvinul výrobce nožů Friedr. Dick sérii kuchařských nožů s masivním krkem. Tímto byly nahrazeny až doposud běžné nýty, kterými byla rukojeť upevněna na ocelovou čepel.
Firma Dick byla založena v roce 1778 v Esslingenu a je stále po 225 letech v majetku rodiny.
Nejvyšší míra kvality a optimální manipulace s využitím koncepce podle ergonomických požadavků , řadí výrobky firmy Dick v celém světě mezi nejlepší značky v profesionální kuchyni.
Firma Fridr. Dick oživila zajímavý design z roku 1905 a s tím spojenou techniku. Tenkrát jakož i nyní tato série kovaných kuchařských nožů 1905 oslňuje svým neobvyklým vzhledem. Dnes jsou používány moderní materiály a výrobní postupy. Pravidelné kroužky oceli jsou jedinečnou technikou spojeny neoddělitelně s umělou hmotou. Čepel je tence zabroušena, nůž je optimálně vyvážen a zužuje se ke špičce. Čepel je zhotovena ze speciální patentem chráněné DICK nerezové oceli XCrMoVMn, která je preferována a ceněna špičkovými kuchaři. Díky kvalitní technologii procesu tvrzení při teplotě cca 1060° C a zchlazení na -190° C je vyrobena jemně disperzní martensitická struktura. (tvrdost přes 60 HRc).
Cíleným popouštěním ve více krocích při teplotě cca 200° C je tvrdost šetrně přivedena na hodnotu 55 HRc. Tato tvrdost je záměrná, neboť zaručuje jedinečný a dynamicky ostrý řez a velmi trvanlivé a dokonalé ostří. Umění je tyto dva požadavky vyváženě sjednotit. Konečné ostří je zhotoveno dlouholetým a zkušeným odborníkem ručně.
Pro ocenění kvality výrobku zvolil již v roce 1905 Friedr. Dick originální vtisk na čepeli nože s označením „F.Dick“. S touto sérií je spojen klasický design a moderní technologie. Důležitá je neobvyklá optika, nároky na dnešní vysoké hygienické požadavky a rovněž vysokou kvalitu a funkčnost nože.
Série "1905" byla vyznamenána cenou "Küche Award Technik 2007" v kategorii řezné techniky a přístrojů.
Užitečná doporučení pro péči o Vaše kuchyňské nože jako garance pro jejich dlouhou životnost a pro radost z vaření:
Jako podložku byste měli používat při řezu prkénko z měkkého materiálu, např. z umělé hmoty.
Nikdy neřežte Vaším nožem např. kosti a nepoužívejte tvrdé podložky např. sklo, mramor nebo granit.
Jinak může být nůž velice rychle tupý.
Nože jsou veskrze vhodné pro myčku. Přesto doporučujeme provádět čištění Vašich nožů ručně. Jemné ostří se může v myčce lehce ohnout a díky tomu ztratí optimální řezný výkon. Proto upřednostňujeme ruční čištění nože pod tekoucí vodou jemným hadříkem a šetrným přípravkem. Po čištění ihned nůž osušte a tím zabráníte tvorbě fleků na čepeli.
Náš typ: chovejte se jako profesionálové, vyrovnejte ostří častým krátkým přejetím ocilkou před nebo po každém použití nože. Nečekejte, až budete mít pocit, že řezný výkon klesl.